img

Przepis na przepyszne spaghetti bolognese z warzywami i grzybami!

Nie masz pomysłu co przyrządzić dzisiaj na obiad? Nie martw się! Spaghetti bolognese z warzywami i grzybami to smaczne i pożywne danie, które jest bardzo szybkie oraz łatwe do zrobienia. Poniżej znajdziesz przepis oraz krótki poradnik, dotyczący tego jak należy przyrządzić pyszne spaghetti bolognese z warzywami i grzybami. Przeczytaj go koniecznie!

Spaghetti bolognese z warzywami i grzybami– doskonały pomysł na szybki i smaczny obiad!

Zacznijmy od tego szacowana cena przygotowania tego dania wynosi do 20 złotych, ceny zostały oszacowane na podstawie orientacyjnych cen rynkowych i dotyczą przygotowania całego dania zgodnie z listą składników. Spaghetti bolognese z warzywami i grzybami to danie, które przygotujesz w 25 minut i uzyskasz z niego porcje dla czterech osób. Ponadto danie to jest banalne w przygotowaniu, więc na pewno sobie z nim poradzisz, a przyprawy i zioła w klasycznym sosie bolognese, tym razem przygotowanym z warzywami, zaskoczą smakiem i wyjątkowym aromatem. Zdecydowanie jest to dobry pomysł na dzisiejszy obiad.

Niezbędne składniki, które będą Ci potrzebne do przygotowania wyśmienitego dania, jakim jest pyszne spaghetti bolognese z warzywami i grzybami!!

Zanim zabierzesz się za przygotowanie dania, jakim jest pyszne spaghetti bolognese z warzywami i grzybami to musisz zaopatrzyć się w odpowiednie produkty. W Twojej kuchni nie może zabraknąć takich składników jak: makaron spaghetti -­ 200 gramów, krojone pomidory z puszki ­- dwa opakowania oraz Knorr Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese ­- jedno opakowanie. Poza tym będziesz potrzebować także: jedną cukinie, jedną paprykę, pieczarki -­ 150 gramów, jedną cebulę, garść świeżej bazylii ­- jedna szczypta oraz olej -­ jedna łyżka. Gdy zaopatrzysz się we wszystkie, niezbędne składniki pora zabrać się przygotowanie dania, jakim jest pyszne spaghetti bolognese z warzywami i grzybami.

Przygotowanie dania, jakim jest pyszne spaghetti bolognese z warzywami i grzybami!

Na początku pokrój drobno cebulę, pokrój cukinię i paprykę w drobną kostkę. Potem dokładnie umyj pieczarki, osusz i pokrój na plasterki. Gdy to zrobisz to ugotuj makaron według instrukcji na opakowaniu i odcedź. Następnie, w czasie, gdy makaron się gotuje przesmaż cebulę w jednej łyżce oleju do momentu gdy zacznie zmieniać kolor. Po czym dodaj pieczarki, cukinię i paprykę, smaż na dość mocnym ogniu przez 5 do ­7 minut. Potem wymieszaj pomidory z puszki z zawartością opakowania Knorr Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese, doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj przez 10 minut. Następnie dodaj warzywa i gotuj jeszcze dwie-trzy minuty. Na koniec wymieszaj makaron z sosem i podawaj z listkami świeżej bazylii. I gotowe! Smacznego!

Zobacz również